Rabu, Mei 20, 2009

BEN-10 untuk Aqmal


si hijau kuning ni rumit juga membuatnya tapi nak buat juga ...lega jadi juga akhirnya kek untuk Aqmal Daniel ...hepi besday to u ..hepi besday to u....hepi besday to u.. Aqmal is six years old

Selasa, Mei 19, 2009

Cupcakes Box


cutekan bila cuppies dah letak dalam ni ....satu kotak ni boleh muat 6pcs cupcakes ok kalau ada sape-sape yang berminat kat box ni umi ada juga jual dengan harga RM2/each.

Cuppies untuk Teachers Day lagi











Isnin, Mei 18, 2009

Cenderahati untuk juita

Cenderahati untuk kenduri.......


Cupcakes teacher's day lagi



CC untuk afifah bawa ke smart reader..aku suka tengok dimple kat muka afifah ni bila dia senyum
nampak cute sangat dengan rambut bertocang dua,
very talkative and smart girl ..

Sabtu, Mei 16, 2009

Happy teachers day cake

Selamat Hari Guru untuk kak ida, cik siah, Aida, Nora dan Puan Rosmimah dan juga semua guru-guru baktimu ku sanjung budimu ku kenang.






Fantasy make-up

ok kan lebih sesuai untuk party atau pementasan kanak-kanak sebenarnya, cuma butterfly kat pipi tu tak berapa nampak kena "flash camera pulak ..
antara koleksi e-kin ...

jom make-up 2 pulak

aaaa .......dah siap pun





jom make-up





anak buah aku yang paling manja ni suka sangat make-up so mama dia pun hantar kekelas ... make-up aku pun suka juga he..he bila free je kite orang pun buat acara sendiri jom tengok ...

Jumaat, Mei 15, 2009

Rabu, Mei 13, 2009

awards dari Wanie..


aku dapat awards ye..ye..terima kasih wanie..orang yang banyak mengajar aku dunia maya ni
kalau tak hmmm tak taulah aku ni, setiap soalan dia jawab elok je thanks dik..Allah saja yang dapat membalas budimu..

Selasa, Mei 12, 2009

Green @ hijau lagi..





Akak baru je habis buat ni ..jap lagi su datang amik ya kak ...lembut je suara nya ..nak juga tengok orangnya mesti kecil molek ....wah betul tekaan ku macam amy mastura lah dia pakai baju pink so sweet..

Selamat Hari Guru.....




Isnin, Mei 11, 2009

Mothers Day Cake






Kek untuk ibu Dewi ..puas memikirkan Dewi nak bunga yang kaler-kaler..buttercream pun tak nak..hmm so umi buat camni je lah ..terima kasih dewi






Barbie untuk izan ....thanks dear kerana order ngan akak ..



Sabtu, Mei 09, 2009

Selamat Hari Ibu



Teristimewa untuk ibu ku yang melahirkan dan membesarkan aku dan untuk ibu mertuaku .

Untuk kak jah, kak ida, sik siah, izan, kak ti, Haniza, Azean, Aida Muli, Zana, (Mak Su Leen sori belum masuk kategori ni)

Untuk semua sahabatku, Kak Ros Pa, Kak Awa, zurita, Norhasliza, SC Tan, Dolly, Rani, Izan hr, kak Abby, Zulaiha, kak Zah, Kak Inna (merah samar), Linda Decor, Maswani, Kak Lynnmidi, Shima .....BEST kawan ngan you all....

dan semua IBU-IBU yang ada " SELAMAT HARI IBU"

Jumaat, Mei 08, 2009

Brownies macadamia nut




Produk terbaru dalam oven ku...brownies
Banyak resepi yang aku dah belajar dan cuba, inilah yang menjadi itupun kena 'adjust' sana sini ...lega... juga terima kasih untuk kak chah dan semua pengkritik ku ....ewaaahhhh cam af pulak

Khamis, Mei 07, 2009

fancy candle




Only RM2.50 per pack ...untuk memberi sedikit kelainan di majlis sambutan ulangtahun
apa salahnya kan betul tak cik jijah...

Party Pack..

untuk lebih memeriahkan majlis harijadi anak-anak anda


Sponge Bob and the gang




abang bob yang banyak songeh and the destroyer ..

Edible Image lagi....












gambar yang ada dalam koleksi umi...
sebenarnya sebelum ni umi yang suka collect benda-benda cam ni tak sangka pulak boleh diaplikasikan atas kek ...
terkenang masa belajar dulu chef faridah kata
" tengok sini tangan tu ikut cam saya ...." aku pun berfikir
macam manalah nak ikut lenggok sifu
tangan ku keras waaaaa......
terima kasih... Cikgu Faridah, Cikgu Rosiah, Cikgu Noridah, Puan Rosmimah, Cikgu Aida
[Selamat hari ibu & Selamat Hari Guru]


Ini kita

My Blog List

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin