Khamis, Februari 25, 2010

Student ku yang PERTAMA...

jeng..jeng..jeng aku ada anak murid yang pertama inilah hasilnya..dalam suasana kelam kabut dengan anak-anak ku tak dapat aku nak tolak permintaannya ..berkali-kali call suruh aku ajar dia ..last oklah akak datang pas maghrib yea...tepat jam 8 malam kakak ni dah sampai alamak saya makan dulu yea kak ..rasa seronok bila tengok dia happy sangat walaupun aku pun bukanlah pandai sangat pun...

Rabu, Februari 24, 2010

Kek Dewi

kek ni berselang-seli kek butter dan chocolate cake agak rumit juga tapi nak cuba juga untuk membuatnya beratnya 5kg memerlukan cik abe ku untuk menghantar pada tuannya ..berat sangat takut pulak terlepas nanti ialah dari menangis tak berlagu biarlah berwaspada dahulu kannn..terima kasih untuk en?? maaf terlupa nak tanya nama ....

Selasa, Februari 23, 2010

Terkenang zaman dulu-dulu

kenangan habis comot-comot aku dan dapurku masa tu....inilah antara kek yang aku buat masa mula-mula berjinak-jinak dengan dunia "bakery" ni ..tangan pun keras kejung je ni pun dah bangga sangat tu yang amik gambar pas tu aku pun pegilah amik kelas untuk deco, roti, pizza segala macam kelas yang berkaitan dengan dunia kek tapi sampai sekarang aku tak pandai kelim tepi karipap camna tu ....pendek kata terlebur dan terkorban juga $$$$ juga menerima segala kkkkk...omen/komplen/kutukan ..he..he macam-macam hingga sekarang pun aku masih pegi kelas-kelas yang aku rasa perlu aku sertai... hmmm impian nak belajar dari kak jun (cupkekasih), AJ (Anita Jamal) dan misscreative ramai lagi ni banyak lagi nak kena belajar ni ..bila sekarang manisnya masa tu ..

Isnin, Februari 22, 2010

jalan-jalan beli apron

ni lah namanya cari pasal ..terberkenan pulak aku dengan apron ni tapi bila nak pakai rasa sayang lerr pulak ialah nampak cantik dari pandangan mata ku ini opppsss..... sila abaikan gobok aku yang bersepah tu nanti ada masa aku kemas balik... pas ni aku nak beli warna lain ada sape-sape nak ikut jommmm ......

Jumaat, Februari 19, 2010

BEN-10

sebelum bercuti hari tu ..ini yang aku buat sempat lagi tu ...

Iwan Selamat Pengantin Baru

kek Iwan .......sorilah iwan kak ros baru terjumpa dalam album lupalah tak pa kan...

Khamis, Februari 11, 2010

Barbie Kek

.....kek yang buat anak dara ku tak senang duduk kejap-kejap masuk dapur tengok dah siap ke belum ..dapur umi bercuti sempena raya cina ni ... nak balik kampung dah lama tak balik jumpa mak dan bapa rindunya....jom balik batu pahat

Rabu, Februari 10, 2010

Cupcake S Size

CC ni untuk jiranku kak nor..bunga kecik-kecik aku buat dari gumpaste terap je ikut acuan tapi perlukan masa juga untuk betul-betul kering niat hati nak beli yang ready made tapi tengok color dia alahai semua pink je so aku pun terpaksa merajinkan diri aku yang malas ni ...hari ni mixer aku pulak meragam waaaa...tak kan nak yang baru kot tapi mungkin juga dah hampir 8 tahun aku guna tu dah penat agaknya dia ...$$$ duit lagi tak pa nanti cik abe aku cuti nak suruh dia repair kalaulah boleh mudah-mudahan AMINNNN...

Selasa, Februari 09, 2010

Isnin, Februari 08, 2010

BEN-10 cake

aduhaiiiii lamanya rumahku ni tak "berupdate" .....sejak dilanda demam kepanasan bukan bumi je panas badan aku pun terover panas ..lesu jee badan aku ni ..tak pa lah mungkin masa untuk berehat untuk aku dan oven ku ...kalau kerja ada mc tapi aku ....kira mc jugalah ...ben 10 ni last kek sebelum demam hari tu maaflah yang terpaksa ku tolak tempahan hari tu bukan sengaja tapi aku dah tak da daayaaa ..ok pas ni boleh start enjin balik ...

Ini kita

My Blog List

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin